Michelle Marie Kristiansen

Graviditeten uke 40

Jeg er skikkelig oppgitt i dag. Jeg har egentlig hvert oppgitt over dette i flere dager, men i dag har det bare gått over styr. Jeg er med i et par termingrupper på facebook, det er jo kjempegreit å kunne følge med andre sine graviditeter, fødsler og annet gjennom sitt eget svangerskap, dele erfaringer osv. Nå de siste dagene så florerer det av disse kjerringrådene med bringebærkapsler, lakserolje, hoppeballer, husvask og gudene vet hva mer. Jeg blir så ekstremt oppgitt over hva kvinner gjør med kroppen sin for å få ungen ut tidligere. Hvorfor er det så få som bare kan la kroppen få bestemme selv når den er klar for å komme ut? Det er jo ikke rart at folk har helt forferdelige fødselsopplevelser når alt de bruker siste tiden på i svangerskapet er å slite kroppen ut med mye fysisk jobb og popper kroppen full av det ene eller det andre. Nei, jeg tenker at man skal bruke de siste ukene av graviditeten på å slappe av, så skjer resten når det skjer. 

I natt har jeg sovet dårlig, jeg har vel egentlig bare halvsovet frem til klokken var rundt 5 om morgenen, før jeg endelig fikk sove skikkelig, så i dag er jeg skikkelig gretten og trøtt. Godt for Knut at han har senvakt på jobben i dag hehe. I dag er det faktisk også mensterminen min, og akkurat en uke til UL-terminen. Spennende å se hvilken som er mest rett. Jeg må føde før uken er slutt om mensterminen skal "vinne". 

Termin: 10 mars 

Graviditetsuke: 40 (39+3, 97.5%)

Kalendermåned: 9

Graviditetsmåned: 10

Trimester: 3

Igjen til termin: 7 dager

Kjønn: Gutt

Navn: O ♥

Neste kontroll: På mandag hos fastlegen. Kjipt å måtte avslutte kontrollene der i og med at jeg til slutt valgte å kun gå til jordmor fordi legen ikke kunne brydd seg mindre. Han ville bare sjekke det han måtte sjekke og sende meg ut så han kunne ta i mot neste (han ligger nemlig alltid bak skjema). Jordmoren min hospiterer på sykehuset neste uke så samtidig hadde det vært så fantastisk om det endte med at hun tok i mot mini ♥

Aktivitet: Det har faktisk økt litt de to siste dagene, ikke noe behagelig

Hjertelyd: 138 på sist kontroll

Vann i kroppen: Veldig masse, om man kniper hardt på huden min så får man et avstøp av hånden i huden min haha. 

Kynnere: Kynnere og modningsrier er det massr av.

Vekt: Nå har vekten plutselig økt med 1,5kg på to uker. Regner med det skyldes at jeg plutselig fikk ekstremt masse vann i kroppen. Så nå har jeg gått opp 17,5kg totalt. 

Strekkmerker: Et ved piercingen i navlen, ingen andre

Plager:  Samme gamle. Har også begynt å få ekstremt kløe overalt. Har masse sår på bena av at jeg klør meg i søvne, og på ene skulderen. Magen klør mest, men tror underbevistheten min skjønner at det området definitivt ikke skal kløes på. Jeg gjør ihvertfall mitt beste i våken tilstand for å ikke gjøre det.

Humør: Svinger like mye som været hehe

Matkick: Isbiter er fortsatt en stor favoritt. Tror ikke jeg har nevnt at jeg driver å tygger på sånne blå pakker med smurf, men det har ihvertfall også vært en favoritt de siste ukene.

Utstyr: Nå har vi kjøpt oss både bæresæle og vippestol, så nå har vi alt!

Tungt: Jeg annser meg selv som en hval nå, så jeg vil si det ja

Utålmodig: Nå er jeg utålmodig ja!

Tanker om fødselen: Gleder meg utrolig mye! Har planer om å bruke TENS og badekar som smertelindring, vil ikke ha epidural men bestemmer meg ikke for noen ting før jeg står i det. Skal også føde i seng. Å føde i badekar er ikke helt noe for meg tror jeg, noe av det verste jeg vet er skittent vann. Jeg HATER å gå på vått gulv, for eksempel på badeland, da trenger det ikke engang være spesielt urent bare liker det ikke. 

#mamma #mammablogg #gravid #graviditet #svangerskap #svangerskapsoppdatering #uke39

3 kommentarer

Maren

03.03.2016 kl.18:30

Så fin du er og du kler den koselige magen din:). Ønsker deg masse lykke til:):). Klem

04.03.2016 kl.22:33

Når tok du ut piercingen ved navelen? Er selv gravid, og bekymrer meg mye for strekkmerker på magen pga piercing.

Michelle Marie Kristiansen

05.03.2016 kl.01:40

Anonym: Jeg sluttet å bruke den mange mnd før jeg ble gravid

Skriv en ny kommentar

Michelle Marie Kristiansen

Michelle Marie Kristiansen

Jeg er en 21 år gammel bergenser som har forvillet meg opp til Trondheim. Jeg studerer grafisk design på NKH. 14. mars 2016 ble jeg og samboeren min foreldre til lille Oliver ♛

Kontakt

michellemaries@live.no

Kategorier

Arkiv

hits