Michelle Marie Kristiansen

Svangerskapsdiabetes?

I dag har jeg vært på enda en svangerskapskontroll. Denne gangen var jeg hos fastlegen min, jeg syntes det er veldig greit å kombinere mellom jordmor og fastlege fordi de har helt forskjellig kompetanse og kan hjelpe til på forskjellige områder. Jeg måtte ha en fornyelse av sykemeldingen min i dag, noe jordmor ikke kan gi. 

Alt stod bra til med lillegull, men blodprosenten min var veldig lav. Den var helt nede på 10.2! Jeg har allerede lav blodprosent fra før siden jeg har vitamin B12 mangel men jeg tror aldri den har vært så lav som dette. Man regnes som å ha blodmangel når verdien er under 10. Jeg håper den stiger en del før fødselen i og med at man kan miste en del blod i løpet av en fødsel. 

Jeg fikk også vite at de ville teste meg for svangerskapsdiabetes. Det har vært mye snakk fra jordmor spesielt om jeg muligens kan ha svangerskapsdiabetes. Faren min har diabetes også, så det er større sjanse for at jeg kan få det også. Så i morgen skal jeg tilbake til fastlegen i ca. 3(!!!!) timer for å ta glukosetest. Jeg må faste fra klokken 12 i natt og så skal jeg ta noen blodprøver. Deretter skal jeg drikke et glass med sukkervann som inneholder 75 gram sukker på fem minutter. Æsj. Jeg må sitte på venterommet i to timer før jeg skal ta de samme testene igjen. Jeg gruer meg skikkelig, fordi jeg sliter så ekstremt mye med bekkenet mitt nå og det er jo ikke akkurat behagelige stoler der. Jeg er ikke noe bekymret for at jeg har svangerskapsdiabetes, men det er jo greit å være på den sikre siden. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Michelle Marie Kristiansen

Michelle Marie Kristiansen

Jeg er en 21 år gammel bergenser som har forvillet meg opp til Trondheim. Jeg studerer grafisk design på NKH. 14. mars 2016 ble jeg og samboeren min foreldre til lille Oliver ♛

Kontakt

michellemaries@live.no

Kategorier

Arkiv

hits