Michelle Marie Kristiansen

Graviditeten uke 31

For en uke dette har vært! Jeg har ikke følt meg noe særlig i det hele tatt og graviditeten begynner virkelig å ta knekken på meg både fysisk og psykisk. Det er noe som forandrer seg hver eneste dag nå, og det er stort sett ikke til det bedre. Da vi reiste ned til Bergen hadde jeg så vondt i leggen og var helt overbevist om at det var blodpropp fordi det bare var i den ene. Den var hoven og føltes veldig full ut, sånn at tanken på å stikke en kniv i leggen var behagelig for å lette på trykket. Heldigvis var det ingen blodpropp, trolig bare masse vann, noe jeg også opplevde på julaften, da jeg hadde på meg pyntesko og fikk gnagsår over bena fordi de hovnet opp etter de var blitt tatt på.

Ellers har jeg opplevd at halsbrannen jeg hadde tidligere var lett som en fjær i forhold til den jeg har hatt siste dagene, det kjennes virkelig ut som om halsen står i brann og det ødelegger mye søvn. I går våknet jeg med vondt ribbein på høyre side som lillegutt sikkert har lagt å spent på, aktivitetsnivået hans har vært helt enormt i det siste, en liten fotballspiller. I dag verker hvert eneste ben i kroppen, spesielt korsryggen og venstre side av lysken. Det skylles sikkert mye gåing i går, da jeg gjorde litt ærender i byen og dro på IKEA etterpå. Vi endte opp med å spise middag der da vi var ferdig og den maten kom i retur da vi skulle gå til bussen, mitt lille uhell gjorde også at vi mistet bussen rett ved målstreken.

Jeg våkner flere ganger om natten hver eneste natt nå og ender opp med å stå opp mellom 3-5, men i dag klarte jeg å sove helt til klokken 6! Jeg krysser fingre, tær, tunge, armer og ben for at dette bare er en uheldig uke og at dette ikke er livet mitt de neste 10 ukene. Eneste som holder meg gående nå er tanken på at alt dette resulterer i at jeg får en sønn. ♥ Herregud kan ikke tro at jeg skal bli mamma!!

 
Babyen min er nå ca 37 cm lang fra hodet til føttene og veier mellom 1,6 og 1,76kg. Nå er det egentlig bare lungene som skal bli sterkere og babyen som skal vokse, alt annet er så og si ferdig utviklet! Han har åpne øyne når han er våken og lukker dem når han sover. Jeg er så spent på å se hvilke farge på øynene han får, hvilken hårfarge og hvordan han ser ut i det hele tatt. Knut og hele hans familie hadde blondt hår når de var liten, så jeg er veldig spent på om det kommer ut en blondine eller brunette. Brune øyne får han nok garantert tilslutt uansett, men de fleste babyer blir jo født med blå øyne. 


Termin: 10. mars
Graviditetsuke: 31 (30+2, 74,9%)
Kalendermåned: 7
Graviditetsmåned: 8
Trimester: 3. trimester
Igjen til fødsel: 71 dager!
Kjønn: Gutt
Navn: Hemmelig frem til fødsel
Neste kontroll: Jordmor på mandag
Aktivitet: Han er helt vill om dagen
Hjertelyd: Sist var den på 140.
Vekt: Jeg veier fremdeles 68, så jeg har blitt lettere mens babyen har blitt tyngre. Da er det oppgang på 12kg.
Strekkmerker: Fortsatt ingenting, men magen min er ikke så stor, så jeg tror ikke jeg får noen. Bank i bordet.
Plager: Halsbrann, rygg, lysk, søvn, dårlig humør, hovne ben osv.
Humør: Jeg har ikke akkurat vært frøken fryd i det siste. Stakkars samboeren min som det går hardest utover. 
Cravings: Jeg har fått cravings på villa, fikk vann i munnen i det jeg skrev det og ender sikkert opp med å gå på butikken nå. 
Tungt: Ingen tvil om det nei.
Utålmodig: Blir mer utålmodig for hver dag som går.
Innkjøp: Ingen innkjøp i det siste, vi fikk jo så masse til jul og på babyshower. 

#gravid #mammablogg #uke31

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Michelle Marie Kristiansen

Michelle Marie Kristiansen

Jeg er en 21 år gammel bergenser som har forvillet meg opp til Trondheim. Jeg studerer grafisk design på NKH. 14. mars 2016 ble jeg og samboeren min foreldre til lille Oliver ♛

Kontakt

michellemaries@live.no

Kategorier

Arkiv

hits