Michelle Marie Kristiansen

Tanker om fødselen

En av spørsmålene jeg får og sikkert mange andre gravide får mest, er om jeg gruer meg til fødselen. Jeg er vel kanskje litt utenom normalen, for jeg gruer meg ikke det minste gran. Jeg gleder meg til å kjenne første rie og går inn med innstillingen at for hver rie som er over er en rie mindre til jeg får treffe lille gullet mitt.

Jeg har siden starten tenkt at dette er noe kvinner har gjort siden... alltid? så hvorfor skal jeg grue meg? Kroppen er skap til å gjøre dette og resultatet er jo verdt alle smerter i hele verden. Jeg bestemte meg også veldig tidlig hvordan jeg vil føde. Jeg vil føde på en sykehusseng, uten epidural og med lystgass tilgjengelig om jeg skulle ha behov for det.

Jeg er ikke redd for fødselen, men jeg er livredd for epidural. Jeg tørr ikke ta det. Det er jo rett i ryggen, masse farlige ting man kan treffe der. Jeg syntes ikke det er verdt risikoen. Og her tenker jeg også at dette er noe kvinner har gjort i all tid, så da skal jammen meg jeg klare det også! Jeg har hørt at det er større sjanse for å revne dersom man tar epidural også, men dette er ikke noe jeg vet sikkert.

Jeg har ikke vært på eller meldt meg på noe fødselsforberedende kurs her i Trondheim, ikke fordi jeg mener at jeg ikke trenger det eller fordi jeg ikke vil, men fordi de faktisk ikke lenger tilbyr det her. De har gjort det om til et nettkurs! Det er helt latterlig spør du meg. Det må da være mye bedre å ha et fysisk kurs. Jeg kommer sikkert ikke til å ta utnytte av at det ligger på nettet, det virker bare helt feil.

Jeg er så forberedt jeg kan være på at det kommer til å være noe av det vondeste jeg noen gang vil gjøre, men jeg vil ha i fokus at jeg kommer til å få det beste i livet ut av det. Jeg har jo også min favorittperson med meg som er en utrolig støtteperson som kommer til å gjøre fødselen mye enklere. Alt i alt bare gleder jeg meg voldsomt mye og jeg har aldri vært lykkeligere enn jeg er nå.

Jeg har til og med sett på mange videoer av fødsler. Har fått mange advarsler mot det, men det har ikke påvirket meg noe mer enn at jeg har blitt skikkelig rørt. Tenkte å dele mine favorittvideo med dere, man ser ingenting man ikke vil se og det er en utrolig søt video. Etter jeg så dem på youtube begynte jeg å følge dem siden de legger ut videoer hver dag av sitt familieliv, og de er to herlige mennesker!

 

#gravid #mammablogg #fødsel

5 kommentarer

Mittfamilieliv

18.12.2015 kl.19:05

Jeg har overhode ikke gruet meg til fødselen, og jeg gruer meg ikke nå heller. Men etter å ha ligget en natt på sykehus sammen med en som hadde ikke hadde en lett start på fødselen har jeg fått litt mer skrekken på det hele :p Men jeg gleder meg mer enn jeg gruer meg :) Premien man får når alt er over er jo verdt det <3

Michelle Marie Kristiansen

18.12.2015 kl.19:27

Mittfamilieliv: Ja, jeg er helt enig! Det er jo bare bra å gå inn med en positiv innstilling :-D

Marianne M

19.12.2015 kl.11:54

Tror det er kjempe lurt å gå inn med en slik innstilling! Det samme gjorde jeg. Jeg var aldri redd for fødselen i forkant, jeg var mye mer spent og nysgjerrig på hvordan det hele ville foregå og hvordan jeg ville takle det hele. Jeg var ikke heldig med fødselen i det hele tatt, men jeg tror at hvis jeg hadde hatt fødselsangst i forkant ville opplevelsen vært enda mye værre enn den var. Så jeg er veldig glad jeg gikk inn med et åpent sinn og tok alt litt som det kom. Var heller ikke på noe fødselsforberedende kurs, da jeg aldri følte behovet for det. Hadde nok ikke gjort det ved en eventuell neste gang heller :) Man vet uansett aldri hvordan fødselen vil bli, man kan være heldig og man kan være uheldig. Jeg tenkte litt sånn at ungen skal ut uansett, og alle andre har klart det før meg, så hvorfor skal ikke jeg? Kvinnekroppen er jo laget mer eller mindre for å føde, så alt går selvom det gjør vondt :)

Michelle Marie Kristiansen

19.12.2015 kl.14:37

Marianne M: Nei det er jo ingen som vet hvordan fødselen vil bli i forkant. Har hørt historier om dem som har hatt vondt med epidural og folk som ikke hadde det spesielt vondt uten, folk som har revnet og ikke og det finnes jo så mye forskjellig som kan skje!

Maya Izabella

23.12.2015 kl.14:53

fint innstilling du har.. Jeg har nettopp født på st.olav, og de som jobber der er så fantastisk støtte å få under fødsel. Jeg hadde lang fødsel og 3 jordmødre rakk å ha med meg å gjøre :-P alle var like flinke og fantastiske.

Men med tanke på epidural. Jeg anbefaler det på det sterkeste hvis fødselen blir alt for langsom. Det er egentlig ikke epidural som er farlig, men spinal. Epidural lindrer kun rier i 2.fase av fødsel, du kjenner ingen smerter da, men når du kommer til siste fase når du må presse, har epidural absolutt ingen virkning... Ønsker deg Lykke til!

Skriv en ny kommentar

Michelle Marie Kristiansen

Michelle Marie Kristiansen

Jeg er en 21 år gammel bergenser som har forvillet meg opp til Trondheim. Jeg studerer grafisk design på NKH. 14. mars 2016 ble jeg og samboeren min foreldre til lille Oliver ♛

Kontakt

michellemaries@live.no

Kategorier

Arkiv

hits