Michelle Marie Kristiansen

"Det går fint"

Jeg må helt ærlig innrømme at jeg har undervurdert hvordan det er å være gravid. På godt og vondt. Det er det beste og det verste å gå gjennom på samme tid. Jeg gleder meg så voldsomt til det hele er over samtidig som jeg syntes det er godt å vite at han ligger trygt inne i magen min.

Jeg blir daglig spurt om hvordan det går, jeg svarer som regel at det går fint eller at det går greit. Det er ikke løgn, men det er vel kanskje ikke helt sant heller. Noe av det jeg syntes er tøffest å gjøre, er å innrømme nederlag, ovenfor meg bekjente, venner, familie og spesielt for samboeren min og meg selv.

Jeg begynner å bli temmelig utslitt. Det dukker stadig opp noe nytt som gjør hverdagen bittelitt tyngre. Legger man alle de små tingene sammen så blir det en del etterhvert. Jeg har siden jeg var liten alltid fått skryt for min viljestyrke, men akkurat nå tror jeg at det er en av mine svakheter. Jeg vil ikke gi meg helt enda, men jeg er så sliten og lei.

Det er en kamp å stå opp av sengen om morgenen, fordi jeg stort sett ikke får sove mer enn 4-6 timer og livlige drømmer gjør søvnkvaliteten dårlig. Det er en kamp å jobbe med eksamen, fordi jeg ikke klarer å henge med på skolen, jeg har ikke energi til å alltid møte opp og jeg har ikke energi til å jobbe med eksamen hjemme.  Det er en kamp å gå, stå og reise seg fordi jeg har så vondt i ryggen og den økende vekten føles som en konstant trening med manualer (har en vektoppgang på mer enn 20%). Det er en kamp å dra på jobb, fordi jeg vet jeg har samlet opp krefter til de 3-4 timene jeg har om gangen og at jeg kommer til å forlate stedet uten noen igjen. Nå er jeg også begynt å bli forkjølet, som også tar litt energi.  

Jeg har heldigvis en god samboer som er så utrolig flink til å passe på og hjelper til. Han gjør det aller meste hjemme nå og jeg hjelper litt til i ny og ne. Jeg har også en fysioterapeut som hjelper meg med ryggen, en jordmor som forbereder meg på hva jeg har i vente og en lege som gir gode råd. Viktigst av alt har jeg en liten akrobat i magen som gleder meg hver eneste dag med bevegelsene sine og sparkene sine.Ellers har jeg vært hos fysioterapeuten min i dag og denne gangen kunne jeg gjennomføre timen min hehe. Etterpå dro jeg en tur til skolen etterfulgt av lunsj på jobben til min kjære. Jeg drar ofte opp til han å lunsjer der selvom det tar mye tid for vi ser hverandre så lite ellers. Nå skal jeg bare slappe av til han er ferdig, så blir det tacofredag og filmkos i kveld. Ha en god helg alle sammen! ♥

 

Én kommentar

Mailen Natanie

04.12.2015 kl.21:46

Åå, kjenner så godt igjen det følelsen. Men husk at du har lov til å være sliten og ikke minst si det høyt, du har lov til å ikke orke alt du orket tidligere og du har hvertfall lov til å slappe av store deler av dagen. Å gå gravid er virkelig en stor påkjenning for kroppen og kun de som har gått igjennom det selv vet hvordan det er. Håper det blir lettere for deg etterhvert og at tiden går fort <3 masse lykke til videre!

Skriv en ny kommentar

Michelle Marie Kristiansen

Michelle Marie Kristiansen

Jeg er en 21 år gammel bergenser som har forvillet meg opp til Trondheim. Jeg studerer grafisk design på NKH. 14. mars 2016 ble jeg og samboeren min foreldre til lille Oliver ♛

Kontakt

michellemaries@live.no

Kategorier

Arkiv

hits