Michelle Marie Kristiansen

Funksjonshemmet, jeg?

Smertene i ryggen har eskalert så mye at jeg på fant ut at jeg måtte bestille legetime i går. Jeg fikk time samme dagen, av en eller annen grunn blir man veldig prioritert når man er gravid, uavhengig om det er hastesak eller ikke. Mitt mål var å få rekvisisjon til fysioterapeut og få hans mening om hvordan jeg skulle fortsette fremover med tanke på skole, jobb og andre aktiviteter siden det er noe jeg har fått kritikk for fra andre parter, da spesielt fra jordmor som mener jeg ikke er "mentalt" gravid fordi jeg jobber. 

Jeg liker ikke jordmoren min, første gang jeg var på samling hos jordmor sa hun at om man ble invitert på fest, julebord eller andre sosiale sammenkomster skulle man bare droppe det, for dette er tiden for å ligge på sofaen. Når jeg var på min første konsultasjon der alene så kritiserte hun meg fordi jeg var for aktiv. Det virker som om hun mener gravide ikke skal løfte en finger mens de er gravide, en holdning som jeg ikke liker i det hele tatt, derfor ville jeg ha legen min sin mening om saken også.

Jeg fikk rekvisisjon til fysioterapeut og skal på første time allerede på torsdag. Jeg har blitt diagnotisert som funksjonshemmet. Er ikke det bare veldig rart? Jeg føler meg jo ikke funksjonshemmet men det er jo faktisk akkurat det jeg er. Ryggen min fungerer jo ikke som den skal nå og påvirker hverdagen min på en negativ måte. Det er en av kroppens funksjoner som er hemmet. Man forbinder jo gjerne funksjonshemning med problemer i hjernen som gjør at man klart og tydelig ikke fungerer, men kroppen er jo så mye mer enn bare hjernen!

Ellers så sa legen at jeg ikke burde belaste kroppen så mye nå som jeg har så mye smerter i ryggen, så vi ble enig om at vi skulle starte med en sykemelding på 50%. Så skal jeg tilbake 10. desember for å se om det blir bedre eller verre og ta det som det kommer. Jeg vil jo helst jobbe så lenge som mulig, fordi jeg vil bidra til å endre på det stereotypiske gravide bilde om at vi er så late osv.

De tre siste nettene har vært så forferdelig dårlige. Jeg våkner ofte med en intens smerte i korsryggen, og i natt gikk det også oppover ryggraden. Stakkars Knut har våknet når jeg har våknet, sikkert av at jeg ligger å vrir meg så voldsomt. Han får jo dårlig søvn av graviditeten min han også, men han er så flink til å ta vare på meg og jeg er så heldig som har han. 
 

Haha, han er så lite villig til å være med på bilde, dette er to av de beste bildene jeg har av oss sammen og det sier jo sitt (må være en av hans funksjonshemninger, hehe).. Resten av dagen skal jeg prøve å bare slappe av og hvile ryggen litt. Klarer ikke helt å finne en behagelig stilling å verken sitte eller ligge, så det blir om å gjøre å finne den stillingen som gjør minst mulig vondt da. Knut er ferdig på jobben tidlig i dag så jeg får mye tid sammen med han i dag ♥ 

2 kommentarer

Monica Miranda

24.11.2015 kl.16:56

Hahaha...ler meg i hjel av slutten på innlegget.. En av hans funksjonshemninger haha. Prøv å sove med en ammepute eller en pute mellom beina f.eks eller en litt myk pute under rompen når du sover å kjenn på om det letter litt på smerten!

Maya Izabella

25.11.2015 kl.18:02

håper ryggen din blir bedre

min blir dessverre bare verre og verre... jeg klarer nesten ingen ting av husarbeid lenger... men prøver så godt jeg kan...

Skriv en ny kommentar

Michelle Marie Kristiansen

Michelle Marie Kristiansen

Jeg er en 21 år gammel bergenser som har forvillet meg opp til Trondheim. Jeg studerer grafisk design på NKH. 14. mars 2016 ble jeg og samboeren min foreldre til lille Oliver ♛

Kontakt

michellemaries@live.no

Kategorier

Arkiv

hits